Koningsdag 2017 op andere plek

Het Oranjecomité Woudenberg heeft de vergunning voor Koningsdag al weer aangevraagd bij de gemeente. Doordat het onzeker is of de werkzaamheden in de Dorpsstraat tegen die tijd gereed zijn, heeft het Oranjecomité gekozen voor een alternatieve locatie voor de festiviteiten.

Deze zullen worden georganiseerd rondom de Schans en op een stukje Stationsweg van Ribhouse Texas tot aan de Emmastraat. Het horecaplein zal daarom dit jaar niet op het Poortplein zijn, maar op de parkeerplaats achter het Cultuurhuis. ,,De vergunningsaanvraag moest weg. We konden het risico dat de herstelwerkzaamheden niet klaar zijn niet nemen”, licht voorzitter Oranjecomité Wil Termaaten de beslissing toe.

Zij vertelt verder dat het programma dit jaar weer nieuwe activiteiten kent. Er zal niet meer gewerkt worden met de sportverenigingen. Dit heeft, los van de activiteiten met de volleybalvereniging, niet het resultaat behaald dat het Oranjecomité verwacht had. Als reden geeft Termaaten aan dat de vrijwilligers van de sportverenigingen zelf al een heel druk programma hebben in deze periode. Termaaten: ,,Voor het voetbal is het bijvoorbeeld topdrukte. Wij kunnen ons ook voorstellen dat de vrijwilligers op Koningsdag wat met hun gezin willen doen. Dat kan, want het wordt een gezellige familiedag.”

Termaaten vertelt al kort iets over het programma. ’s Morgens organiseert SNO Woudenberg achter het Cultuurhuis een sport & spelprogramma voor alle basisschoolkinderen. De speeltoestellen in het park rondom de Residence zijn er dit jaar weer. Nieuw is dat de kinderen bij de kleine Schans kunnen komen kleien. Nieuw zijn ook de activiteiten van Mad Venture.

Op de Stationsweg organiseert Mad Venture ’s middags boogschieten en katapults maken. Zij bieden ook een GPS-wandeling aan. Rond de Residence wordt ’s middags een boerengolfterrein aangelegd door de Weistaar. ,,Dit kan je met het hele gezin doen”, vertelt Termaaten enthousiast. De kleedjesmarkt en kofferbakverkoop staat waarschijnlijk ook weer op het programma. Dit is echter nog niet helemaal rond. Valleiradiozal met Evert van Bentum op het horecaplein voor muziek zorgen. Ook de Poortzangers en het Spoorkoor op ’t Stoom treden op. Termaaten doet een oproep aan vrijwilligers die deze dag willen komen helpen.

Aanmelden kan via: Wil Termaten, email: wiltermaaten@gmail.com