Koningsdag 2019: Beleef ‘Wij, Amersfoort’ in Woudenberg!

Woudenberg is er trots op dat de Koning dit jaar zijn verjaardag in de regio Amersfoort viert. Het belooft een feestelijke dag te worden voor en door inwoners van de regio Amersfoort. Op de route die de Koninklijke familie in Amersfoort aflegt, presenteert ook Woudenberg zich. Dit gebeurt tijdens een regioquiz, waarbij het Woudenbergse team – bestaande uit negen personen –  de strijd aangaat met de regiogemeenten. Op maandag 1 april maakte het Woudenbergse team kennis met elkaar in de raadzaal van het gemeentehuis. De komende weken kunnen inwoners via social media het team volgen in hun voorbereidingen voor Koningsdag.

Inwoners kunnen natuurlijk naar Amersfoort gaan om daar de Koninklijke familie te spotten en deel te nemen aan het feestgedruis. En natuurlijk om het Woudenbergse team aan te moedigen. Maar zij kunnen ook in Woudenberg blijven, want de gemeente Woudenberg en het Oranjecomité halen een beetje Amersfoort naar Woudenberg. In de feesttent achter Het Cultuurhuis wordt op een groot scherm de live-uitzending van de NOS getoond. Tijdens de uitzending wordt een aantal keer live overgeschakeld naar ons Woudenbergse-team in Amersfoort om te zien hoe het hen vergaat. Het Oranjecomité en de gemeente Woudenberg nodigen inwoners hiervoor van harte uit.

Het team vertrekt op Koningsdag om 09.45 uur vanaf het plein voor het gemeentehuis. Aansluitend wordt de mooist versierde fiets gekozen en volgt de aubade. Daarna lopen aanwezigen achter Fidelio aan naar de feesttent achter het Cultuurhuis om samen de uitzending van Koningsdag in Amersfoort te kijken. Maar er is meer, want het Oranjecomité biedt ook dit jaar weer een mooi programma aan tijdens Koningsdag.

Vanavond overhandigde Wil Termaaten – voorzitter van het Oranjecomité – het eerste programmaboekje aan burgemeester Cnossen. Het boekje is vers van de pers en valt vanaf 2 april ook bij alle inwoners op de deurmat. Alle informatie over het Woudenbergse programma ook op deze website beschikbaar.