Nieuw logo Koningsdag Woudenberg onthuld

Alvorens burgemeester Titia Cnossen van Woudenberg het nieuwe logo tbv de Koningsdag Woudenberg onthulde, sprak Elmar van Krimpen (bestuurslid van het Oranjecomité en verantwoordelijk voor PR en Sponsoring) over de aanleiding van het nieuwe logo.

Het is niet geheel toevallig dat we op 30 november 2013 een nieuw logo onthullen. Dit is namelijk de dag dat het programma start van de feestelijkheden rondom de viering van het 200 jarig bestaan van ons koninkrijk.

Een kleine terugblik:

In 2010 was in Woudenberg op Koninginnedag helemaal niets te doen, zoals jullie je wellicht nog kunnen herinneren. Toen hebben een paar mensen onder aanvoering van Wil Termaaten gezegd: dit kan niet, laten wij hier verandering in brengen.

En zo is er in 2011 de Stichting Oranjecomité Woudenberg opgericht. Sindsdien wordt in Woudenberg Koninginnedag weer feestelijk gevierd. En met succes.

Dat is vooral een compliment aan alle vrijwilligers die zich hier voor inspannen en de sponsoren die er hun steun aan geven. Nu in 2014 de eerste Koningsdag gevierd gaat worden, is dat een bijzonder moment. Dit wordt immers de eerste keer in de vaderlandse geschiedenis dat wij Koningsdag gaan vieren en geen Koninginnedag. Sowieso is het 123 jaar geleden dat we een Koning hebben gehad. En in de tijd dat we een Koning hadden, werd er geen Koningsdag gevierd.

Een nieuw logo vonden we daarom belangrijk. Zeker omdat je in het nieuwe logo bepaalde waarden herkent die wij als Oranjecomité én Woudenbergers belangrijk vinden.

Vervolgens onthulde burgemeester Titia Cnossen van Woudenberg het nieuwe logo middels het startten van een animatie.

Bekijk de onthullings animatie
nieuw logo koningsdag woudenberg

vlnr de ontwerper van het logo Sebastiaan Beterams, burgemeester Titia Cnossen van Woudenberg en Elmar van Krimpen bestuurslid van het Oranjecomité Woudenberg en verantwoordelijk voor PR & Sponsoring

Sponsoren, bestuursleden en vrijwilligers van het Oranjecomité Woudenberg waren aanwezig.

Sponsoren, bestuursleden en vrijwilligers van het Oranjecomité Woudenberg waren aanwezig.