Oranje Tuin Spelen en DOE pakket

Op Koningsdag worden de Oranje Tuin Spelen gehouden, gewoon thuis in jóuw tuin! Hoe makkelijk is dat. Hier heb je wel iets voor nodig: wij zorgen voor de spelideeën en een scorelijst, zodat het hele gezin kan meedoen. Zelf moet je ervoor zorgen dat je aantal (niet al te moeilijke) spullen in huis hebt. Hier heb je de beschrijving.

Download het DOE-pakket met aftelkalender, kroontje, Oranje-Tuin-Spel badges, kleurplaat, vlaggetjes, superhero-masker, vlieger, fortune teller en Oranje-Tuin-Spel Oorkonde en je hebt al bijna alles waarmee je aan de slag kan.

Hier zijn de spelletjes, maar wees ook zelf creatief en vervang gerust een spel als je dat wilt! In het DOE-pakket vindt je 3 fortune-tellers waarvan er 2 zijn vooringevuld met spelletjes. De 3e is leeg kan je zelf invullen.

Weet je even niet hoe het werk? Onderaan deze pagina staan alle spelletjes in een video uitgelegd en zie je hoe eenvoudig ze zijn. Ze staan tevens in deze YouTube playlist.

Zaklopen;

Nodig; zakken, dit kunnen ook vuilniszakken zijn en een route uitgezet die gesprongen moet worden.

Deelnemers die meedoen staan klaar in een zak. Op het startteken springen ze in de zak een afgesproken route.

Ober race;

Nodig; plastic bekertjes, gevuld met water op een dienblad (kan natuurlijk ook een snijplank zijn) en een afgesproken route die afgelegd moet worden. Leuk om er hindernissen in te verwerken, zoals over een stoel klimmen o.i.d

Deelnemers staan klaar met dienblad met gevulde bekertjes op 1 hand. Op het startteken leggen ze de afgesproken route af. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk water in de bekertjes te houden.Dit kun je controleren door het in een maatbeker te gooien.

Spijkerpoepen;

Nodig; spijkers, touw en een fles.

De spijker hangt aan een touw en dat touw zit om de middel van de deelnemer geknoopt. Op het startteken ga je door je knieën en probeer je de spijker in de fles te krijgen, zonder handen natuurlijk!

Blikgooien;

Nodig;  10 plastic bekertjes op elkaar gestapeld in een piramide vorm en een klein balletje.

Zet de bekers gestapeld klaar op een tafel. Van een afgesproken afstand probeer je de bekers in 3 pogingen om te gooien.

Koekhappen;

Nodig; Ontbijtkoek, touw

Je hangt een touw op en aan het touw hang je touwtjes met daaraan plakjes ontbijtkoek geknoopt. met de handen op de rug probeer je de ontbijtkoek van het touw te eten.

Willem Alexander prik.

Nodig; groot hoofd van Willem Alexander, of gewoon een groot hoofd getekend en een stropdas, getekend of uitgeprint. Ook een plakbandje of punaise eraan. En natuurlijk een blinddoek. (theedoek)

Hang het hoofd ergens op. De deelnemer heeft een blinddoek om en de stropdas in de hand. Draai een paar rondjes en probeer de stropdas op de juiste plek bij het hoofd om te hangen.

Stoelendans;

Nodig; stoelen en muziek. Altijd 1 stoel minder dan de mensen die er mee doen. Hoe meer mensen er meedoen, des te leuker is het natuurlijk om te doen.

Je danst op  muziek om de stoelen heen. Als de muziek stopt, probeer je zo snel mogelijk een stoel te bemachtigen.

Eieren race;

Nodig; lepel, ei en een route die moet worden afgelegd.

De deelnemers hebben de lepel in de mond, geen handen gebruiken!. In de lepel ligt het ei. De deelnemers moeten zo snel mogelijk de route afleggen, zonder dat het ei valt.

Valt het ei, dan begin je weer opnieuw.

 

Uitlegvideo’s.