Oranje Wandelroutes

Dit jaar hebben we een aantal routes uitgezet die gelopen kunnen worden. Je kan zelf verschillende delen ‘aan elkaar knopen’ of juist een tussenweg nemen. De routes zijn zeer gevarieerd. Bossen, weilanden en kanaaltjes wisselen zich af. Een groot deel is onverhard, maar er zijn ook stukken asfalt. Soms kan het modderig zijn. Verder gaat de route over diverse landgoederen, lopen over klompenpaden en langs bijzondere gebouwen en lokaties. Vaak voorzien van een bord of QR-code met meer informatie. Ook bij de digitale route (zie hieronder) zijn POI’s toegevoegd (Points of Interest).

Afstanden

De wandeltocht is te wandelen in verschillende afstanden: van 5 tot 20 km. Er wordt gebruik gemaakt van diverse klompenpaden. Maar op een aantal punten wordt er ook afgeweken van de gebruikelijke klompenpaden. Opletten dus. Of niet en ga op avontuur 😉
Je kan de verschillende delen samenstellen tot een afstand van je keuze.

De Route

Onderweg kom je langs verschillende bezienswaardigheden: waaronder het Short Stirlingmonument ter nagedachtenis aan het neerstorten van een Brits vliegtuig in WO II. Het oude schooltje aan de Ooievaarshorstweg (met bewaarschool), de dorpskerk van Leusden-Zuid, diverse landgoederen waaronder landgoed Geerestein met de prachtige boerderij het Griftpark en het langste Grand Canal van Nederland. Tevens ligt er een slaapverwekkende geocache op de route. Houd hiervoor de verschillende POI’s (Point Of Interests) markeringen op de Google Maps (zie Routebeschrijving hieronder) goed in de gaten!

Op de Google Maps kaart staan 17 van deze POI’s (Point of Interest) met informatie waar je langsloopt. Leuk om voorafgaand, tijdens of na het lopen te lezen.

Routebeschrijving

De wandelroute kan worden gelopen mbv Google Maps. Om de wandelroute in te lezen op google maps, klik je op de link hieronder, deze kan je het best openen met je mobieltje.

Routebeschijving openen in Google Maps.
Dan kan je middels de ‘lagen’ de route aan je eigen Google maps op je smartphone toevoegen en zie je ook waar je zelf loopt

Kinderroutes van 5 en 7,5 km

Op de Oranje Kinderroute van 5 km kan je een aantal Albert Heijn Moestuin Insecten te vinden. Weet jij hoeveel? Goed opletten onderweg en je weet het.