Programma Koningsdag 2019 definitief

Door het bezoek van de Koning aan Amersfoort, is er in Woudenberg een aangepast programma. Met een feesttent zullen we op Koningnacht (vrijdag de 26e) en in de middag/avond van Koningsdag de rustige periode ‘weer goed maken’. De rustige periode is tijdens het bezoek aan Amersfoort, tussen 11 en 13 uur. Er is dan de gelegenheid om het bezoek van de Koning op grote TV schermen te volgen in de feesttent die achter het Cultuurhuis staat. Als de Koning Amersfoort heeft verlaten, vanaf 13.30 uur, starten we de activiteiten weer op. Waaronder een aantal spetterende optredens in de feesttent. 

Koningsnacht: feestnacht

In het aangepaste programma starten we dit keer al op avond vóór Koningsdag. Op vrijdagavond 26 april starten we om 18.30 met Kids-DJ Maxim waar de kids lekker kunnen springen en dansen. Om 20.30 wordt er plaats gemaakt voor de Hulcky Road Show, bekend van menig feest bij voetbal, korfbal en ‘de Camp-feest. Zij draaien tot in de laatste uurtjes door.

Luilak en Regio Quiz

Op zaterdag 27 april gaan we al vroeg van start met Luilak, gevolgd door de versierde fietsen optocht. Om 09.45 uur zal er een afvaardiging van Woudenbergers vanaf het gemeentehuis afreizen naar Amersfoort. Daar gaan ze meedoen aan de Regio Quiz.

Grote TV-schermen

Daarna start de aubade op het gemeentehuis en wordt de winnaar van de versierde fietsoptocht bekend gemaakt. Vanaf het gemeentehuis wordt er in een optocht naar de feesttent achter het Cultuurhuis. Daar kan het bezoek van de Koning aan Amersfoort op grote TV schermen worden gevolgd. Dit kan onder het genot van een hapje en een drankje. Het programma in Woudenberg ligt tussen 10.30 en 13.00 verder stil.

Middagprogramma

In de middag pakken we om 13.30 uur het programma weer op met de kleedjesmarkt in de Dorpsstraat en kofferbakverkoop op de Stationsweg-West. Tevens staan er een aantal springkussens, waaronde de Base Jump waar je van 6 meter naar beneden kunt springen. Kinderen kunnen ook geschminkt worden en het klei-atelier is ook weer aanwezig.

In de feesttent beginnen om 14 uur Sem Gunnink & Jasper Deventer. Sing-and-songwriters duo van eigen Woudenbergse bodem. Mustsee (en hear)!

Het feest gaat door met Singer in suit. Bekend van het jubileumfeest bij de tennis heeft hij indruk gemaakt en gaat hij zijn talenten als muzikant, zanger en DJ aan weer aan ons tonen. Gegarandeerd feest!

Knaller

Koningsdag wordt afgesloten met de cover-band The Reverend: de leadzanger kennen we nog van de Hillstreet- en Amstel live band. Een knaller van een afsluiter dus. Om 22 uur gaan we het licht uitdoen en gaan we beginnen met Koningsdag 2020. Wil je daaraan meehelpen of bijdragen? Graag!

Programmagids

Vanaf dinsdag 2 april gaat de programmagids weer huis aan huis verspreid worden, je kan hem nu hier al inzien.